Създадена през 1990 от Тодор Янакиев - мениджър на компанията. В последствие с постоянство и усъвършенстване той суздава верига от обекти.

Тодор Янакиев получава приз за ресторантиор на българия през 1998, успехът е породен въз основа на стриктно управление и благодарение на високият професионализъм в кулинарията и обслужването на клиенти. Имиджът който той създава на фирмата спомага неговото избиране за член на управителният съвет на БХРА (пояснение), дори създава първият конкурс за готвач на годината в к.к. Златни Пясъци под егидата на асоциацията.

През 1991 година създава и разработва хотелски комплекс “Рай” превръщайки го в най забележителното място за отдих в североизточна България.

По-нататък, в центъра на Търговище построява ресторант на изклиучително ниво с три зали за различни типове клиенти и зала за местният Ротари клуб където той членува, там организацията провежда ежеседмичните си срещи.

През 2011, благодарение на постоянния професионализъм, усъвършенстване в кулинарията, безупречният сервиз, подбор на вина и свежи храни, споменатият ресторант (НОВА МИЗИЯ), печели приза за класически ресторант на България.

През 2012 година, гр. Пловдив - г-н Янакиев печели награда за принос в развитието на туризма в област Търговище в категория “заведения за обществено хранене”.

Неговото мото е , че човек е това с което се храни. Също така, той се стреми не просто да предлага храна, а здравословни продукти от най високо качество, предлагани от български производители.
.